Ayurvedisk huvud och ansiktsmassage

 

Huvudet,

 

Många viktiga nervändar slutar i huvudet. Nacken och skuldror som bär upp huvudet, är ofta områden där det finns spänningar och värk. Huvudet behöver vara avslappnat och dess funktioner fungera väl för att vi ska vara friska och känna frid och lycka.

 

Massagen lösgör och förebygger blockeringar i kroppens olika cirkulationssystem samt stödjer avspänning och avslappning.  Det huvudsakliga syftet med huvudmassagen är att öka tillförseln av vital närig och syre samt stödja utrensningen av slaggprodukter.

 

Ansiktet,

 

Ansiktet är den del av kroppen vi ständigt visar för omgivningen och där våra känslor tydligast återspeglas. Flera av våra sinnen är placerade där och bl.a. så sker det mesta av vår kommunikation via ansiktet.

 

Livets stress och spänningar förhindrar ett normalt flöde av blod till ansiktet. Omgivningens luftföroreningar och dåliga diet påverkar den känsliga huden i ansiktet negativt. Detta skadar hud, bindväv och muskler i ansiktet och orsakar tecken på för tidigt åldrande. T.ex. rynkor, glåmig hud, och dålig muskeltonus i ansiktsmuskulaturen.

 

Ansiktsmassagen stödjer utrensning av slaggprodukter, ökar tillförseln av näring samt hjälper till att ge ansiktet sin naturliga vitalitet tillbaka.